Ovnbagt lakseside med krydderurter og citron

Du skal bruge

  • 1 lakseside (ca. 600–800 g) med skind – eller 3-4 laksestykker
  • 2 spsk olivenolie eller smør
  • 1 citron, skåret i skiver
  • Friske krydderurter (dild, persille eller timian)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Forvarm til 200°C (almindelig ovn)/ 180°C (varmluft)
  2. Dup laksen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  3. Læg laksesiden med skindsiden nedad på et stykke bagepapir eller i et ovnfast fad.
  4. Pensl med olie eller læg små smørklatter på toppen. Læg citronskiver og krydderurter over – og evt krydderier. Du kan altid variere toppingen efter smag og indholdet af dit køleskab.
  5. Sæt fadet i ovnen i 12–18 minutter, afhængig af tykkelsen.
    Laksen er færdig, når kødet er fast, men stadig let glinsende i midten.
  6. Tag laksen ud og lad den hvile et minut. Server med fx nye kartofler, dampede grøntsager eller en frisk salat og et stykke groft brød.
Felt