Det er nemt at lave sin egen remoulade – og så kan blive så mild eller spicy, som man har lyst til.
Ingredienser (ca. 250 ml)
- 1 dl mayonnaise (evt. hjemmelavet)
- 2 spsk finthakket syltet agurk eller cornichoner
- 1 spsk kapers, hakket
- 1 spsk finthakket løg eller skalotteløg
- 1 tsk sennep (gerne dijon)
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk sukker (kan udelades)
- Salt og peber efter smag
- Evt. lidt frisk, hakket persille eller dild
Sådan gør du
- Finthak agurk, kapers, løg og evt. krydderurter.
- Rør mayonnaise, sennep og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt sukker, salt og peber.
- Vend agurk, kapers, løg og krydderurter i mayonnaiseblandingen. Smag til og juster med mere citron, salt eller peber efter behov.
- Dæk remouladen til, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter – smagen bliver bedre, når den får lov at “sætte sig”.
Hvis du gerne vil have en mild remoulade kan du bruge mere mayonnaise og mindre sennep.
Du kan også gøre remo’en mere spicy ved at tilsætte lidt hakket chili eller hakkede, syltede tomater.