1 lakseside (ca. 600–800 g) med skind – eller 3-4 laksestykker
2 spsk olivenolie eller smør
1 citron, skåret i skiver
Friske krydderurter (dild, persille eller timian)
Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm til 200°C (almindelig ovn)/ 180°C (varmluft)
Dup laksen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Læg laksesiden med skindsiden nedad på et stykke bagepapir eller i et ovnfast fad.
Pensl med olie eller læg små smørklatter på toppen. Læg citronskiver og krydderurter over – og evt krydderier. Du kan altid variere toppingen efter smag og indholdet af dit køleskab.
Sæt fadet i ovnen i 12–18 minutter, afhængig af tykkelsen.
Laksen er færdig, når kødet er fast, men stadig let glinsende i midten.
Tag laksen ud og lad den hvile et minut. Server med fx nye kartofler, dampede grøntsager eller en frisk salat og et stykke groft brød.