Du skal bruge
- 200 g rødkål, fint snittet (Rå kål har godt af at blive “knuget” i hånden, når det er blevet snittet. Så bliver det lidt blødere)
- 1 æble, skåret i tynde skiver eller tern
- 1 lille gulerod, revet
- 50 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede
- 2 spsk olie (oliven eller rapsolie)
- 1 spsk æblecidereddike eller citronsaft
- 1 tsk honning eller ahornsirup
- Salt og peber efter smag
- Evt. lidt frisk persille eller purløg og/ eller tørrede tranebær eller friske granatæblekerner til pynt
Fremgangsmåde
- Snit rødkålen fint, riv guleroden og skær æblet i små tern.
- Lav dressing: Pisk olivenolie, eddike/citronsaft, honning, salt og peber sammen i en lille skål.
- Kom rødkål, gulerod, æble og nødder i en stor skål. Hæld dressingen over, og vend det godt sammen, så alt bliver dækket.
- Drys med frisk persille, purløg, tranebær eller granatæblekerner lige inden servering.
Tips: Salaten bliver kun bedre af at stå i køleskabet en times tid inden servering.