Sprød salat med rødkål

Du skal bruge

  • 200 g rødkål, fint snittet (Rå kål har godt af at blive “knuget” i hånden, når det er blevet snittet. Så bliver det lidt blødere)
  • 1 æble, skåret i tynde skiver eller tern
  • 1 lille gulerod, revet
  • 50 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede
  • 2 spsk olie (oliven eller rapsolie)
  • 1 spsk æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 tsk honning eller ahornsirup
  • Salt og peber efter smag
  • Evt. lidt frisk persille eller purløg og/ eller tørrede tranebær eller friske granatæblekerner til pynt

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint, riv guleroden og skær æblet i små tern.
  2. Lav dressing: Pisk olivenolie, eddike/citronsaft, honning, salt og peber sammen i en lille skål.
  3. Kom rødkål, gulerod, æble og nødder i en stor skål. Hæld dressingen over, og vend det godt sammen, så alt bliver dækket.
  4. Drys med frisk persille, purløg, tranebær eller granatæblekerner lige inden servering.

Tips: Salaten bliver kun bedre af at stå i køleskabet en times tid inden servering.

Felt