Kuller filet: Tilberedning i ovn

Kuller i ovn er en dejlig spise, og du kan altid variere krydderier og krydderurter efter smag og hvad du har på lager. Her kommer en grundopskrift:

Ingredienser

  • 2–4 kullerfileter
  • Salt og peber
  • 1–2 spsk olivenolie/rapsolie eller smør
  • Citron (saft + skiver)
  • Friske krydderurter (fx dild, persille eller timian) – valgfrit

Evt. lidt hvidløg eller en smule hvidvin

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180–200°C (alm. ovn) eller 175-180 (varmluft)
  2. Læg fileterne i et ovnfast fad.
  3. Dup dem tørre og krydr med salt og peber.
  4. Dryp et par dråber olie over eller læg små smørklatter på fileterne.
  5. Tilsæt citronsaft, et par citronskiver og evt. krydderurter.
  6. Bag dem i 10–15 minutter, afhængigt af tykkelsen.
    • Fisken er færdig, når den flager let, og er mat i farven.
Felt