Kuller i ovn er en dejlig spise, og du kan altid variere krydderier og krydderurter efter smag og hvad du har på lager. Her kommer en grundopskrift:
Ingredienser
- 2–4 kullerfileter
- Salt og peber
- 1–2 spsk olivenolie/rapsolie eller smør
- Citron (saft + skiver)
- Friske krydderurter (fx dild, persille eller timian) – valgfrit
Evt. lidt hvidløg eller en smule hvidvin
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180–200°C (alm. ovn) eller 175-180 (varmluft)
- Læg fileterne i et ovnfast fad.
- Dup dem tørre og krydr med salt og peber.
- Dryp et par dråber olie over eller læg små smørklatter på fileterne.
- Tilsæt citronsaft, et par citronskiver og evt. krydderurter.
- Bag dem i 10–15 minutter, afhængigt af tykkelsen.
- Fisken er færdig, når den flager let, og er mat i farven.