Inspiration

På denne side vil du kunne finde inspiration og guides til tilberedning af fisk – og hvad der kan serveres som tilbehør. Siden opdateres og udvides løbende, så den er værd at holde øje med.

Her vil du kunne finde vejledninger til tilberedning af forskellige typer fisk, ligesom der også vil komme flere forslag til salater og tilbehør. Så kan du selv mikse og matche efter dine smagsløg og indholdet af dit køleskab.

Opskrifterne passer til 2-4 personer, hvis ikke andet er nævnt.

  • Vis alle
  • Dressinger
  • Tilbehør til fisk
  • Tilberedning af fisk

Ovnbagt lakseside med krydderurter og citron

Du skal bruge 1 lakseside (ca. 600–800 g) med skind – eller 3-4 laksestykker 2 spsk olivenolie eller smør 1 citron, skåret i skiver Friske krydderurter (dild, persille eller timian) Salt og peber Sådan gør du Forvarm til 200°C (almindelig ovn)/ 180°C (varmluft) Dup laksen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg laksesiden … Læs Mere

Ovnbagt rødspættefilet med tomater og krydderurter

Du skal bruge: 4-6 rødspættefileter cherrytomater hvidløg olivenolie basilikum salt og peber. Sådan gør du: Læg fileterne i et ovnfast fad. Halver cherrytomater og hak hvidløg, dryp med olivenolie. Krydr med salt, peber og basilikum. Bag ved 180°C i 10–12 min. Serveres med kartofler el. ris og salat

Hjemmelavet remoulade

Det er nemt at lave sin egen remoulade – og så kan blive så mild eller spicy, som man har lyst til. Ingredienser (ca. 250 ml) 1 dl mayonnaise (evt. hjemmelavet) 2 spsk finthakket syltet agurk eller cornichoner 1 spsk kapers, hakket 1 spsk finthakket løg eller skalotteløg 1 tsk sennep (gerne dijon) 1 tsk … Læs Mere

Sprød salat med rødkål

Du skal bruge 200 g rødkål, fint snittet (Rå kål har godt af at blive “knuget” i hånden, når det er blevet snittet. Så bliver det lidt blødere) 1 æble, skåret i tynde skiver eller tern 1 lille gulerod, revet 50 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede 2 spsk olie (oliven eller rapsolie) 1 spsk æblecidereddike … Læs Mere

Hurtig hverdags-aioli

Du skal bruge 2 fed hvidløg 2 spsk mayonnaise (almindelig eller vegansk) 1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike Salt og peber efter smag Eventuelt et par dråber olivenolie for ekstra smag Sådan gør du Knus hvidløget – brug en lille morter, hvidløgspresser eller hak meget fint med en kniv. Hvidløg bliver nemmere at mose, når du … Læs Mere

Pandestegt kuller filet

Her er en enkel og sikker metode til at stege en kullerfilet, så den bliver saftig og får en let sprød overflade: Du skal bruge: Kullerfileter Salt og peber Smør og/eller olie Evt. citron, frisk persille, hvidløg eller andre krydderier Fremgangsmåde: Dup fisken tør med køkkenrulle – det giver bedre stegning. Krydr fileterne med salt … Læs Mere

Cremet avocado- og agurkesalat

Du skal bruge: 1 moden avocado, skåret i tern ½ agurk, skåret i små tern 2 spsk græsk yoghurt (eller creme fraiche) 1 tsk citronsaft 1 lille håndfuld frisk, hakket dild eller persille Salt og peber efter smag Evt. lidt finthakket rødløg eller forårsløg for ekstra smag Tilsæt evt. ristede kerner (fx solsikke. eller græskarkerner) … Læs Mere

Kuller filet: Tilberedning i ovn

Kuller i ovn er en dejlig spise, og du kan altid variere krydderier og krydderurter efter smag og hvad du har på lager. Her kommer en grundopskrift: Ingredienser 2–4 kullerfileter Salt og peber 1–2 spsk olivenolie/rapsolie eller smør Citron (saft + skiver) Friske krydderurter (fx dild, persille eller timian) – valgfrit Evt. lidt hvidløg eller … Læs Mere